Cuketové ragú s rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
1 ks menší cibule
olivový olej na smažení
5 snítek čerstvý tymián
drcený černý pepř
200 g cherry rajčátka
1 ks větší cuketa
400 g sterilovaná krájená rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu očistíme, nakrájíme na větší kousky (půlkolečka nebo hranolky cca 1,5 cm široké), nasolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Cuketu vysušíme ubrouskem, zprudka opečeme na olivovém oleji v pánvi a vyndáme

  2. Do pánve přidáme opět trochu olivového oleje a orestujeme cibuli nakrájenou na jemná půlkolečka, po chvilce přidáme česnek nasekaný na tenké plátky a osmažíme s cibulkou dozlatova. Přidáme opečenou cuketu, vše společně chvíli restujeme, přilijeme plechovku konzervovaných krájených rajčat a 5 minut dusíme. Osolíme a opepříme. Nakonec přidáme čerstvý tymián a cherry rajčátka. Pro stažení kyselosti můžeme přidat trochu cukru

  3. Cuketové ragú s rajčaty podáváme s rozpečenou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!