Kuře pečené po cikánsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 dl olej
20 dkg brambory
1 ks kuře
1 ks velká cibule
10 dkg anglická slanina
4 ks červená paprika
1 ks pikantní klobása
10 dkg sušené houby
podle chuti
sůl
bazalka
mletý pepř
petrželová nať
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
podle potřeby
vývar z drůbků na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuře rozpůlíme a opečeme na nadrobno nakrájené cibuli zpěněné na oleji. Půlky kuřete vyjmeme, osolíme, opepříme a posypeme pálivou a sladkou paprikou.

  2. Do oleje s cibulí vložíme směs brambor nakrájených na kostičky, houby s částí paprik a slaniny, kterou jsme podle potřeby osolili a ochutili jemně nasekanou petrželovou natí. Na tuto směs položíme půlky kuřat, obložíme je kolečky klobásy a zbytkem nakrájené anglické slaniny. Podlijeme vývarem z drůbků a pečeme v troubě. Během pečení mírně podléváme vývarem.

  3. Dozlatova pečené kuře po cikánsku rozdělíme na porce, podáváme se zapečenou směsí, chlebem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!