Kuře pana faráře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
250 ml smetana
4 ks kuřecí řízek
500 g kuřecí játra
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletý pepř
kari koření
podle potřeby
hladká mouka
rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky pokrájíme na kousky a osmažíme na nadrobno nakrájené cibulce s trochou oleje. Osolíme, opepříme, můžeme přidat trochu grilovacího koření a kari. Mírně podlijeme a asi 20 minut dusíme.

  2. Mezitím nakrájíme kuřecí jatýrka na kousky a přidáme je k masu. Podlijeme dalším šálkem vody a ještě dalších 10 minut podusíme. Nakonec kuře pana faráře zalijeme smetanou a mírně zahustíme moukou.

  3. Jako přílohu ke kuřeti pana faráře připravíme malé bramboráčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!