Kuře pana faráře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 250 ml smetana 4 ks kuřecí řízek 500 g kuřecí játra podle chuti sůl grilovací koření mletý pepř kari koření podle potřeby hladká mouka rostlinný olej na smažení
Postup Kuře pana faráře recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky pokrájíme na kousky a osmažíme na nadrobno nakrájené cibulce s trochou oleje. Osolíme, opepříme, můžeme přidat trochu grilovacího koření a kari. Mírně podlijeme a asi 20 minut dusíme.
Mezitím nakrájíme kuřecí jatýrka na kousky a přidáme je k masu. Podlijeme dalším šálkem vody a ještě dalších 10 minut podusíme. Nakonec kuře pana faráře zalijeme smetanou a mírně zahustíme moukou.
Jako přílohu ke kuřeti pana faráře připravíme malé bramboráčky.