Kuře nebo králík mnoha chutí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
2 ks cibule
3 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
1 lžíce sójová omáčka
8 kuliček celý pepř
15 dkg kořenová zelenina
3 lžíce pikantní kečup
2 lžíce kremžská hořčice
1 ks kuře nebo králík
podle chuti
kari koření
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Ustřihneme dva stejně velké kusy z ovazového materiálu (fáč) a zabalíme do nich koření (pepř, nové koření, bobkový list).

  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme. Z masa si připravíme 1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna, z králíka použijeme zadní část.

  3. Do pekáče dáme nadrobno nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, česnek, přidáme pikantní kečup, kremžskou hořčici, sójovou omáčku a vše dobře promícháme. Kuře nebo králíka osolíme, opaprikujeme a posypeme kari kořením. Vložíme do pekáče a potřeme marinádou, přidáme zhotovené sáčky s kořením a necháme v lednici do druhého dne odležet.

  4. Poté kuře nebo králíka mnoha chutí podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka. Jako přílohu zvolíme ke kuřeti nebo králíkovi mnoha chutí bramborové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!