Grilovaná krkovice s chutí kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
100 ml olivový olej
1 lžička kari koření
150 g anglická slanina
mletý černý pepř
5 plátků vepřová krkovice
2 lžíce koření Kassoori Methi (pískavice)

Postup přípravy receptu

  1. Silnější plátky vepřové krkovice očistíme a zlehka naklepeme. Bylinky pískavice rozdrtíme, promícháme s kari kořením a olejem. Touto směsí maso potřeme, osolíme, opepříme a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet

  2. Na grilovací mřížce nejdříve opečeme plátky slaniny do křupava. Pak na mřížku rozložíme krkovičku a z obou stran, za občasného potírání bylinkovou směsí, ji upečeme doměkka

  3. Grilovanou krkovici s chutí kari a křupavou slaninou podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou brambory, grilované placky, zeleninové saláty a oblíbené omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!