Kuře na žampiónech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžičky máslo
1 ks kuře
1 konzerva žampióny ve slaném nálevu
podle chuti
sůl
celý kmín
příloha
3 balíčky rýže

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a omyté kuře osolíme - zevnitř i zvenčí, vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, mírně podlijeme - asi 1 dl vody, přidáme 3 - 4 lžičky másla a přikryté pečeme zhruba 30 minut.

  2. Když je kuře tak napůl hotové, přisypeme žampiony (můžeme i se slaným nálevem), které také okmínujeme, a odklopené pečeme, dokud se neudělá kůrka.

  3. Průběžně podléváme. Kdo má rád, může ke konci pečení přidat vodu a případně máslo k výpeku, a tak si nastavit delikatesní šťávičku.

  4. Při podávání šťávu se žampióny nalijeme na rýži - máme vyzkoušeno, čím více, tím je to lepší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!