Kuře na kari po indicku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 25 dkg máslo 4-5 lžic kari koření 80 dkg kuřecí řízek podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby 4-5 ks cibule kokosová moučka příloha rýže na ozdobu mandarinky
Postup Kuře na kari po indicku recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky nakrájíme na kostky asi 4 cm. Cibule nasekáme nadrobno. Dále si uvaříme vejce natvrdo v poměru 1 porce = 1 vejce.
Do veliké pánve nebo kastrolu hodíme kostku másla a necháme rozpustit. Asi 3/4 cibule necháme na másle zesklovatět a přidáme osolené a opepřené kousky kuřete. Až se maso zatáhne, přidáme kari koření, relativně hodně, asi 3 - 4 vrchovaté polévkové lžíce. Nebojte se toho množství, je to vyzkoušené. Přiklopíme a necháme dusit.
Dušené kuřecí maso vyjmeme z kastrolu. Není to úplně nutné. Já to dělám bez vyndavání. Šťávu případně zředíme vodou či vývarem z kostky nebo zahustíme kokosovou moučkou a ještě chvíli povaříme.
Jako přílohu si uvaříme rýži, kterou rozprostřeme na talíře, posypeme ji kokosovou moučkou, nasekaným vejcem natvrdo a nakrájenou syrovou cibulí. Kousky masa poklademe na talíře a bohatě přelijeme zahuštěnou šťávou. Na vrchu ozdobíme čerstvými nebo kompotovanými mandarinkami.
Kuře na kari po indicku podáváme krásně nazdobené jako velmi chutný a sytý hlavní chod.