Kuře na kari po indicku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
25 dkg máslo
4-5 lžic kari koření
80 dkg kuřecí řízek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
4-5 ks cibule
kokosová moučka
příloha
rýže
na ozdobu
mandarinky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky nakrájíme na kostky asi 4 cm. Cibule nasekáme nadrobno. Dále si uvaříme vejce natvrdo v poměru 1 porce = 1 vejce.

  2. Do veliké pánve nebo kastrolu hodíme kostku másla a necháme rozpustit. Asi 3/4 cibule necháme na másle zesklovatět a přidáme osolené a opepřené kousky kuřete. Až se maso zatáhne, přidáme kari koření, relativně hodně, asi 3 - 4 vrchovaté polévkové lžíce. Nebojte se toho množství, je to vyzkoušené. Přiklopíme a necháme dusit.

  3. Dušené kuřecí maso vyjmeme z kastrolu. Není to úplně nutné. Já to dělám bez vyndavání. Šťávu případně zředíme vodou či vývarem z kostky nebo zahustíme kokosovou moučkou a ještě chvíli povaříme.

  4. Jako přílohu si uvaříme rýži, kterou rozprostřeme na talíře, posypeme ji kokosovou moučkou, nasekaným vejcem natvrdo a nakrájenou syrovou cibulí. Kousky masa poklademe na talíře a bohatě přelijeme zahuštěnou šťávou. Na vrchu ozdobíme čerstvými nebo kompotovanými mandarinkami.

  5. Kuře na kari po indicku podáváme krásně nazdobené jako velmi chutný a sytý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!