Kuře na červeném víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky tymián
1 ks kuře
0.2 l červené víno
20 ks malá cibule
hladká mouka
75 g anglická slanina
sůl a pepř
2 snítky petrželová nať
0.2 l hovězí vývar
250 g čerstvé žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozdělíme na čtvrtky a prosílíme a propepříme. Kousky masa obalíme v mouse. Dále oloupeme cibulky. Slaninu nakrájíme na proužky a zprudka ji smažíme v tlakovém hrnci. Slaninu z hrnce vyndáme a odložíme stranou. Na tuku ze slaniny postupně smažíme kousky kuřete až chytne krásně zlatavou barvu. Společně s kuřetem osmahneme i cibulku.

  2. Připravíme vložku do tlakového hrnce - bez děr. Vložíme do ní kuřecí maso a osmaženou cibuli. Do hrnce nalijeme červené víno, přidáme vývar a tymián. Vložku s kuřetem a cibulí vložíme do hrnce, uzavřeme a přivedeme do varu. Potom dusíme asi 15 minut.

  3. Omyjeme žampiony, očistíme je a rozpůlíme. Z hrnce vyjmeme vložku s kuřetem. Ve šťávě, která zůstala v tlakovém hrnci vaříme nakrájené žampiony a slaninu asi 3 minuty.

  4. Na předehřáté talíře rozdělíme maso a polijeme omáčkou. Maso dozdobíme petrželkou a podáváme s brambory nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!