Kuře na červeném víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky tymián 1 ks kuře 0.2 l červené víno 20 ks malá cibule hladká mouka 75 g anglická slanina sůl a pepř 2 snítky petrželová nať 0.2 l hovězí vývar 250 g čerstvé žampiony
Postup Kuře na červeném víně recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře rozdělíme na čtvrtky a prosílíme a propepříme. Kousky masa obalíme v mouse. Dále oloupeme cibulky. Slaninu nakrájíme na proužky a zprudka ji smažíme v tlakovém hrnci. Slaninu z hrnce vyndáme a odložíme stranou. Na tuku ze slaniny postupně smažíme kousky kuřete až chytne krásně zlatavou barvu. Společně s kuřetem osmahneme i cibulku.
Připravíme vložku do tlakového hrnce - bez děr. Vložíme do ní kuřecí maso a osmaženou cibuli. Do hrnce nalijeme červené víno, přidáme vývar a tymián. Vložku s kuřetem a cibulí vložíme do hrnce, uzavřeme a přivedeme do varu. Potom dusíme asi 15 minut.
Omyjeme žampiony, očistíme je a rozpůlíme. Z hrnce vyjmeme vložku s kuřetem. Ve šťávě, která zůstala v tlakovém hrnci vaříme nakrájené žampiony a slaninu asi 3 minuty.
Na předehřáté talíře rozdělíme maso a polijeme omáčkou. Maso dozdobíme petrželkou a podáváme s brambory nebo s rýží.