Kuře dušené po maďarsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
1 ks kuře
1 lžíce rajčatový protlak
1 dl víno
podle chuti
sůl
1 lžíce hořčice
mletý kmín
3-4 ks sterilovaná okurka
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, rozporcujeme na 4 díly, omyjeme a důkladně osušíme. Jednotlivé porce osolíme a opepříme. Cibuli očistíme a nakrájíme na půl kolečka.

  2. V hrnci rozpálíme olej a porce kuřete v něm zprudka orestujeme. Přidáme cibuli, kmín, pálivou papriku hořčici, rajčatový protlak nebo kečup a osmahneme. Kuře podlijeme vínem, trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 20 - 30 minut.

  3. Zatím si nakrájíme okurky na kolečka. Když je kuře po maďarsku úplně měkké, přidáme okurky a necháme vše prohřát.

  4. Kuře dušené po maďarsku podáváme horké s brambory nebo rýží a přeléváme je vydušenou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!