Kuře dušené po maďarsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 ks cibule 1 ks kuře 1 lžíce rajčatový protlak 1 dl víno podle chuti sůl 1 lžíce hořčice mletý kmín 3-4 ks sterilovaná okurka mletý černý pepř mletá pálivá paprika
Postup Kuře dušené po maďarsku recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, rozporcujeme na 4 díly, omyjeme a důkladně osušíme. Jednotlivé porce osolíme a opepříme. Cibuli očistíme a nakrájíme na půl kolečka.
V hrnci rozpálíme olej a porce kuřete v něm zprudka orestujeme. Přidáme cibuli, kmín, pálivou papriku hořčici, rajčatový protlak nebo kečup a osmahneme. Kuře podlijeme vínem, trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 20 - 30 minut.
Zatím si nakrájíme okurky na kolečka. Když je kuře po maďarsku úplně měkké, přidáme okurky a necháme vše prohřát.
Kuře dušené po maďarsku podáváme horké s brambory nebo rýží a přeléváme je vydušenou omáčkou.