Kuře dušené na hřebíčku se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
100 g šunka
1 ks cibule
1 ks kuře
1 lžička hladká mouka
2 dl smetana ke šlehání
0.5 kostky masový bujon
podle chuti
tymián
hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, rozdělíme na 4 díly, omyjeme a důkladně osušíme. Cibuli čistíme a nakrájíme na půl kolečka. Šunku nakrájíme na nudličky.

  2. V hrnci si rozehřeje máslo a porce kuřete na něm opečeme dozlatova. Přidáme cibuli, masový bujon, šunku, koření a podle chuti osolíme. Za stálého míchání pokračujeme v restování. Pak kuře v koření podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka.

  3. Asi 30 minutách sundáme pokličku a omáčku necháme vydusit až na tuk. Vyjmeme kuře a hřebíček a maso uložíme do tepla. Výpek po kuřeti mírně podlijeme vodou a vmícháme smetanu. Hustotu omáčky upravíme lžičku mouky rozmíchané v malém množství vody, načež omáčku povaříme.

  4. Porce kuřete vložíme prohřát do omáčky.

  5. Kuře dušené na hřebíčku se smetanou podáváme s brambory nebo rýží a přeléváme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!