Kuře dušené na hřebíčku se smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 100 g šunka 1 ks cibule 1 ks kuře 1 lžička hladká mouka 2 dl smetana ke šlehání 0.5 kostky masový bujon podle chuti tymián hřebíček
Postup Kuře dušené na hřebíčku se smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, rozdělíme na 4 díly, omyjeme a důkladně osušíme. Cibuli čistíme a nakrájíme na půl kolečka. Šunku nakrájíme na nudličky.
V hrnci si rozehřeje máslo a porce kuřete na něm opečeme dozlatova. Přidáme cibuli, masový bujon, šunku, koření a podle chuti osolíme. Za stálého míchání pokračujeme v restování. Pak kuře v koření podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka.
Asi 30 minutách sundáme pokličku a omáčku necháme vydusit až na tuk. Vyjmeme kuře a hřebíček a maso uložíme do tepla. Výpek po kuřeti mírně podlijeme vodou a vmícháme smetanu. Hustotu omáčky upravíme lžičku mouky rozmíchané v malém množství vody, načež omáčku povaříme.
Porce kuřete vložíme prohřát do omáčky.
Kuře dušené na hřebíčku se smetanou podáváme s brambory nebo rýží a přeléváme omáčkou.