Kuře divokého Baska recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 lžíce olej
1 lžička majoránka
1 špetka tymián
4 ks rajče
1 ks kuře
1 špetka oregano
4 ks žampiony
2 lžičky grilovací koření
1 ks menší cibule
2 ks zelená paprika
3 lžíce sterilované cibulky
podle chuti
sůl
mletý pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuře rozdělíme na osm porcí. Maso osolíme a opepříme a na oleji po všech stranách opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí.

  2. Rajčata spaříme, sloupneme a pokrájíme, papriky a žampiony nakrájíme na plátky. Zeleninu přidáme do pánve k masu. Vmícháme česnek nakrájený na tenké plátky a všechno koření. Kuře divokého Baska podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí. Když je vše měkké a tekutina vydušená, vmícháme nasekanou petrželku a sterilované cibulky. Necháme ještě krátce prohřát.

  3. Kuře divokého Baska podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!