Kuře divokého Baska recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 4 lžíce olej 1 lžička majoránka 1 špetka tymián 4 ks rajče 1 ks kuře 1 špetka oregano 4 ks žampiony 2 lžičky grilovací koření 1 ks menší cibule 2 ks zelená paprika 3 lžíce sterilované cibulky podle chuti sůl mletý pepř čerstvá petrželka
Postup Kuře divokého Baska recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné kuře rozdělíme na osm porcí. Maso osolíme a opepříme a na oleji po všech stranách opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí.
Rajčata spaříme, sloupneme a pokrájíme, papriky a žampiony nakrájíme na plátky. Zeleninu přidáme do pánve k masu. Vmícháme česnek nakrájený na tenké plátky a všechno koření. Kuře divokého Baska podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí. Když je vše měkké a tekutina vydušená, vmícháme nasekanou petrželku a sterilované cibulky. Necháme ještě krátce prohřát.
Kuře divokého Baska podáváme s chlebem.