Kuře Čochašbili recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

vývar
2 ks cibule
4 ks rajče
1 konzerva rajčatový protlak
2 ks kuřecí prsa
1 hrst sušené houby
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Větší kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky.

  2. Maso osolíme a opepříme a opečeme na oleji, nejlépe olivovém. Trochu podlijeme vývarem z kuřecích kostí, ale lze použít i jiný vývar. Přidáme 1 velký rajčatový protlak a namočené houby a dusíme. Asi za 45 minut přidáme na kroužky nakrájené cibule a asi po 10 minutách odstavíme z plotny. Přidáme ještě oloupaná, najemno nakrájená rajčata, která necháme již jen prohřát v teplém pokrmu.

  3. Kuře Čochašbili podáváme s rýží hojně posypanou nasekanou petrželkou nebo s opékanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!