Vepřové nudličky se stříbrnými hřiby recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
1 lžička solamyl
2 ks bílek
1 svazek jarní cibulka
1 lžička rybí omáčka
1 špetka mletý zázvor
1 ks červená cibule
50 ml bílé sladké víno
2 lžíce omáčka Tamari
600 g vepřovvá kýta
20 g sušené stříbrné hřiby
1 šálek bambusové klíčky v nálevu
1 lžička pískavice - řecké seno

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu očistíme, nakrájíme na tenké plátky a potom na nudličky. Maso vložíme do větší mísy, mírně osolíme, promícháme s bílky, špetkou sušeného zázvoru a necháme odležet

  2. Mezitím si připravíme ostatní ingredience. Naložené bambusové klíčky necháme okapat a sušené stříbrné hřiby (rosolovka stříbrná) necháme asi ve 200 ml vody nabobtnat, pak je nakrájíme na kousíčky. Oloupanou červenou cibuli podélně překrojíme a nakrájíme na silnější plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky

  3. Připravíme si zálivku. Víno promícháme s pískavicí, rybí omáčkou, omáčkou Tamari a solamylem

  4. Vepřové nudličky obalíme v solamylu a opečeme zprudka na oleji tak, aby každý kousek masa byl dobře orestován dorůžova. Pak snížíme teplotu a vmícháme obě cibule a česnek. Asi po 2 minutách opékání a míchání přidáme stříbrné hřiby a okapané klíčky, vše podlijeme zálivkou a podle potřeby přilijeme malé množství vývaru. Masovou směs podle potřeby dochutíme, povaříme asi 1 minutu a odstavíme z tepla

  5. Vepřové nudličky se stříbrnými hřiby rozdělíme na porce a podáváme s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!