Kuře Burgas recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
500 g paprika
4 ks cibule
500 g rajče
1 ks kuře
3 hrnky rýže
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
kečup
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
Postup Kuře Burgas recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme kuře ve slané vodě. Můžeme přidat koření do polévek nebo omáček. Vařené naporcujeme na menší kousky.
Na oleji podusíme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou zeleninu, zaprášíme červenou paprikou, osolíme a opepříme. Přidáme naporcované vařené kuře, zalijeme vývarem a necháme chvíli společně povařit. Nakonec přidáme vypranou rýži, vše promícháme a vaříme, dokud rýže ve směsi nenabude. Podle potřeby podléváme trochou vývaru. Podle chuti můžeme přidat kečup.
Kuře Burgas podáváme teplé. Hotovou porci kuřete můžeme nasypat strouhaným sýrem.