Kuře Burgas recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g paprika
4 ks cibule
500 g rajče
1 ks kuře
3 hrnky rýže
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
kečup
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme kuře ve slané vodě. Můžeme přidat koření do polévek nebo omáček. Vařené naporcujeme na menší kousky.

  2. Na oleji podusíme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou zeleninu, zaprášíme červenou paprikou, osolíme a opepříme. Přidáme naporcované vařené kuře, zalijeme vývarem a necháme chvíli společně povařit. Nakonec přidáme vypranou rýži, vše promícháme a vaříme, dokud rýže ve směsi nenabude. Podle potřeby podléváme trochou vývaru. Podle chuti můžeme přidat kečup.

  3. Kuře Burgas podáváme teplé. Hotovou porci kuřete můžeme nasypat strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!