Domácí utopenci ze špekáčků recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
0,3 l ocet
1 kg cibule
0,5 l voda
hřebíček
10 ks špekáček
2 ks bobkový list
1 sklenka sterilovaná paprika
0,2 l lák z okurek
1 konzerva kysané zelí
celý černý pepř
0,5 balíčků deko
celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Větší sklenici od okurek omyjeme a necháme oschnout. Množství se řídí právě velikostí sklenice. Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme, ale nedořízneme. Cibuli nakrájíme na kolečka

  2. Vnitřky špekáčků potřeme prolisovaným česnekem a naplníme všechny špekáčky cibulí. Vše na zálivku svaříme, necháme trochu vychladnout a scedíme. Nálev by mě zůstat teplejší

  3. Do sklenice postupně vrstvíme špekáčky, cibuli, zelí a papriku. Během vrstvení proléváme lákem. Domácí utopence ze špekáčků zavíčkujeme. Domácí utopence ze špekáčků necháme 2 - 3 dny uležet při pokojové teplotě a pak je uložíme na 10 - 14 dní na chladné místo

  4. Domácí utopence ze špekáčků podáváme s čerstvým pečivem a cibulí a zelím ze sklenice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!