Kuře ala čert recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks kuře
1 hrneček olivový olej
4 ks větší cibule
5 ks barevná paprika
na potření
1 palička česnek
1 hrnek kečup
podle potřeby
teplá voda

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme a uvnitř potřeme rozetřeným česnekem se solí, vymažeme kečupem (může být i ostrý). Vnitřek vyplníme na čtvrtky nakrájenou cibulí a paprikami (nejlépe s dužinou a barevné), co se do něj vejde. Zevně kuře opět potřeme rozetřeným česnekem se solí a kečupem. Kdo chce, aby jídlo bylo italské, může posypat i oreganem a bazalkou, nebo použít italské koření.

  2. Pekáč vymažeme olejem, položíme kuře prsíčky dolů, obložíme (i pod křídla) zbylou cibulí a paprikami - vše rozkrájené na čtvrtky. Zalijeme zbylým olejem a dáme péci přiklopené na 20 minut při teplotě 190 °C. Poté odklopíme, pokud je málo šťávy, trochu podlijeme a odkryté pečeme 20 minut. Po uplynutí této doby kuře ala čert obrátíme, pokud se kečup spláchl, polijeme ještě kečupem, podlijeme teplou vodou a dopečeme při teplotě 200 °C.dalších 20 - 30 minut podle velikosti kuřete. Kuře má červeno-černou barvu, ale tak to má být, pokud ho nespálíme.

  3. Rozpečené papriky a cibule vně kuřete krásně šťávu zahustí. Na talíři podáváme čtvrtky kuřete ala čert obložené uvnitř udušenou zeleninou a polité šťávou. Jako příloha se hodí knedlík, brambory, ale i pohanka, rýže či těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!