Jablečná náplň do štrúdlu recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 - 3 lžíce rum
750 g jablko
2 hrstě rozinky
2 lžíce cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrstě vlašské ořechy
1/2 balíčku skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vsypeme je do síta a vymačkáme z nich přebytečnou šťávu. Rozinky namočíme do rumu

  2. Ořechy nasekáme a smícháme je se všemi druhy cukru a rozinkami. Jablka s cukrovou směsí smícháme až těsně před přípravou

  3. Jablečnou náplň používáme do štrúdlů, ale klidně i k přípravě koláčů, buchet apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!