Krůtí směs s patizonem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
60 g máslo
2 ks cibule
0.5 ks celer
2 lžíce kečup
2 ks mrkev
2 ks petržel
1 ks patizon
1 lžíce sekaná petrželka
1 lžíce sójová omáčka
1 balíček krůtí směs
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí směs omyjeme, vložíme do slané vody a spolu s neoloupanou cibulí uvaříme téměř doměkka. Pak přidáme očištěnou a omytou kořenovou zeleninu a dovaříme.

  2. Měkké maso vyjmeme, zbavíme kůže, kostí a nakrájíme na menší kousky.

  3. Patizon oloupeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme 10 minut odpočinout.

  4. Druhou cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Zpěníme ji na tuku, přidáme kostičky patizonu, krátce osmahneme, přidáme krůtí maso, prohřejeme, dochutíme kečupem, prolisovaným česnekem, pepřem a drobně sekanou petrželkou. Nakonec vmícháme sójovou omáčku.

  5. Krůtí směs s patizonem podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!