Krůtí roštěnka s kari recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 1 ks cibule 200 ml voda 6 ks tavený sýr 2 lžičky mletý černý pepř 650 g krůtí prsa 200 ml smetana na vaření podle potřeby olej
Postup Krůtí roštěnka s kari recept
Postup přípravy receptu
-
Středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krůtí prsa nakrájíme na menší kousky a naklepeme na malé řízečky, ty osolíme a opepříme podle chuti. Maso zprudka osmahneme na pánvi s cibulkou a olejem z obou stran.
Hotové maso vyjmeme na talíř a cibulku v pánvi podlijeme přibližně 200 ml vody. Na sporáku snížíme teplotu. Přidáme tavený sýr (nejlépe Veselá kráva - 6 trojúhelníčků) a necháme rozpustit. Do omáčky přisypeme kari, sůl a pepř.
Když bude základ omáčky bublat, přilijeme smetanu a přivedeme k varu.
Do omáčky vrátíme zpět maso a vaříme přibližně 30 minut podle velikosti řízečků.
Krůtí roštěnku s kari podáváme s pečenými bramborami, těstovinami nebo jinou oblíbenou přílohou.