Krůtí roštěnka s kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 ks cibule
200 ml voda
6 ks tavený sýr
2 lžičky mletý černý pepř
650 g krůtí prsa
200 ml smetana na vaření
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krůtí prsa nakrájíme na menší kousky a naklepeme na malé řízečky, ty osolíme a opepříme podle chuti. Maso zprudka osmahneme na pánvi s cibulkou a olejem z obou stran.

  2. Hotové maso vyjmeme na talíř a cibulku v pánvi podlijeme přibližně 200 ml vody. Na sporáku snížíme teplotu. Přidáme tavený sýr (nejlépe Veselá kráva - 6 trojúhelníčků) a necháme rozpustit. Do omáčky přisypeme kari, sůl a pepř.

  3. Když bude základ omáčky bublat, přilijeme smetanu a přivedeme k varu.

  4. Do omáčky vrátíme zpět maso a vaříme přibližně 30 minut podle velikosti řízečků.

  5. Krůtí roštěnku s kari podáváme s pečenými bramborami, těstovinami nebo jinou oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!