Chalupářský buřtguláš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 400 g brambory 1 lžička kmín 400 g špekáček 1 ks velká cibule 800 - 1000 ml zeleninový vývar 250 g čerstvé houby cibulová nať 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 150 ml smetana na vaření
Postup Chalupářský buřtguláš
Postup přípravy receptu
-
Na chalupářský buřtguláš si připravíme všechny uvedené suroviny. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme a pokrájíme na kousky. Špekáčky sloupneme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Ve smetaně rozkvedláme lžíci hladké mouky
Na oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, vmícháme houby, kmín, pepř a vše krátce opečeme. Orestované houby zasypeme červenou paprikou, kterou necháme zpěnit, přidáme brambory, vše podlijeme vývarem a zvolna uvaříme doměkka. K měkkým bramborám přidáme špekáčky, povaříme ještě asi 10 minut a nakonec vmícháme smetanu s moukou. Chalupářský buřtguláš s houbami ještě krátce povaříme a podle chuti osolíme a opepříme
Chalupářský buřtguláš s houbami rozdělíme na porce, posypeme natí jarní cibulky a podáváme s pečivem.