Chalupářský buřtguláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
400 g brambory
1 lžička kmín
400 g špekáček
1 ks velká cibule
800 - 1000 ml zeleninový vývar
250 g čerstvé houby
cibulová nať
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
150 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Na chalupářský buřtguláš si připravíme všechny uvedené suroviny. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme a pokrájíme na kousky. Špekáčky sloupneme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Ve smetaně rozkvedláme lžíci hladké mouky

  2. Na oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, vmícháme houby, kmín, pepř a vše krátce opečeme. Orestované houby zasypeme červenou paprikou, kterou necháme zpěnit, přidáme brambory, vše podlijeme vývarem a zvolna uvaříme doměkka. K měkkým bramborám přidáme špekáčky, povaříme ještě asi 10 minut a nakonec vmícháme smetanu s moukou. Chalupářský buřtguláš s houbami ještě krátce povaříme a podle chuti osolíme a opepříme

  3. Chalupářský buřtguláš s houbami rozdělíme na porce, posypeme natí jarní cibulky a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!