Krůtí roláda se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
50 g máslo
800 g kuřecí prsa
1-2 lžíce hladká mouka
200 g anglická slanina
200 g menší žampiony
1 lžíce čtyřbarevný drcený pepř
podle chuti
sůl
podle potřeby
vývar
na ozdobu
4 ks rajče
1 ks hlávkový salát
1 ks žlutá paprika
1 ks oranžová paprika

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso opatrně rozkrojíme na velký plát, který naklepeme, osolíme, posypeme drceným pepřem a necháme "stát" asi 10 minut. Potom plát poklademe plátky anglické slaniny a tenkými plátky očištěných žampionů. Plát svineme a pevně převážeme nití.

  2. Na rozpáleném oleji roládu opečeme ze všech stran. Poté ji přendáme do pekáče, podlijeme vývarem a poklademe plátky másla. V předehřáté troubě pečeme asi 25 - 30 minut na 160 °C.

  3. Měkkou roládu vyndáme, rozmotáme a udržujeme teplou. Výpek na ohni zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Provaříme, podle chuti přisolíme a můžeme přecedit.

  4. Roládu nakrájíme na plátky, rozložíme na velkou servírovací mísu a podáváme obložené listy salátu i nakrájenou a lehce prosolenou zeleninou a přelité omáčkou.

  5. Nejvhodnější přílohou ke krůtí roládě se žampiony jsou brambory vařené nebo pečené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!