Krůtí prsa na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
40 g máslo
8 ks brambory
2 ks cibule
1/4 ks celer
5 ks mrkev
1 ks bobkový list
mletý pepř
4 plátky anglická slanina
2 dl zeleninový vývar
800 g krůtí prsa
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Stroužky česneku oloupeme a rozčtvrtíme. Krůtí prsa osolíme, opepříme a prošpikujeme připraveným česnekem

  2. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky

  3. Zapékací mísu či pekáček vymažeme máslem. Na dno naskládáme brambory, na ně rozprostřeme cibuli, zeleninu a vložíme bobkový list. Lehce osolíme, posypeme kmínem a poklademe plátky másla. Na zeleninu položíme krůtí prsa, která pokryjeme plátky slaniny

  4. Směs v pekáčku podlijeme částí vývaru a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 30 minutách maso přelijeme šťávou a podlijeme zbylým vývarem. Pečeme odkryté dalších 30 minut

  5. Krůtí prsa na zelenině necháme lehce vychladnout a krájíme na plátky

  6. Plátky masa poklademe na talíře, doplníme zeleninou, brambory a podáváme jako hlavní chod z jednoho pekáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!