Krůtí plátky s petrželkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
1 kelímek smetana
1 lžíce hladká mouka
1 kostka zeleninový bujón
1 svazek čerstvá petrželka
mletý černý pepř
1 kg krůtí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, lehce opepříme a opečeme z obou stran dozlatova. Maso dáme do misky a udržujeme v teple.

  2. Na vysmahnutém oleji orestujeme pokrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku. Přilijeme 200 ml studené vody a přivedeme k varu.

  3. Ochutíme kostkou bujonu a bílým pepřem. Poté vložíme posekanou zelenou petrželku, rozmixujeme ponorným mixérem a přilijeme smetanu.

  4. Krůtí plátky s petrželkovou omáčkou podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!