Krůtí maso s pomerančovou vůní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks pomeranč
1 ks pórek
1 ks mrkev
1 lžíce med
1 lžička dijonská hořčice
3 lžíce maizena
1 ks červená cibule
60 dkg krůtí prsa
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa nakrájíme na menší plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v maizeně (kukuřičný škrob). Přebytečnou maizenu oklepeme. Cibuli nakrájíme na slabá kolečka, mrkev na delší slabé plátky a pórek na kolečka. Pomeranč oloupeme a polovinu nakrájíme na menší kousky.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka opečeme. Přidáme zeleninu, krátce osmahneme, nakonec přidáme kousky pomeranče a šťávu z druhé půlky pomeranče. Med a dijonskou hořčici promícháme a přidáme k masu. Podle potřeby podlijeme a jen krátce podusíme.

  3. Krůtí maso s pomerančovou vůní podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!