Krůtí křidýlka v medu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
40 g zázvor
2-3 lžíce citronová šťáva
2-4 lžíce sójová omáčka
1 kg krůtí křídlo
130 ml med (tekutý!)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Česnek oloupeme a rozdrtíme. Zázvor oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky nebo jej nasekáme. Zázvor i česnek vložíme do mísy a přidáme sójovou omáčku, citronovou šťávu, med, podle chuti pepř a případně i sůl.

  2. Z krůtích křidýlek odstarníme "špičky". Na marinování použijeme pouze silnější "špalíčky". Ty omyjeme, osušíme, uložíme do mísy a přelijeme marinádou. Křidýlka necháme marinovat. Nejlépe přes noc.

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Křidýlka vyjmeme z marinády, uložíme na pekáči a pečeme asi půl hodiny. Mezitím zbylou marinádu dáme 3 - 4 minuty vařit, aby zhoustla. Po půlhodině pečení zvýšíme teplotu asi o 20 stupnů, přelijeme křidýlka omáčkou z marinády a dopékáme, dokud nejsou zlatavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!