Krůtí křídla na tymiánu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička máslo
2 lžičky hladká mouka
8 snítek čerstvý tymián
500 ml drůbeží vývar
4 ks krůtí křídla
podle chuti
sůl
mletý pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Křídla rozdělíme na dvě části, porce osolíme, opepříme a okmínujeme. Křídla naskládáme do pekáčku a podlijeme vývarem. Pekáč přikryjeme a krůtí křídla pečeme na střední teplotu cca 60 minut. Maso zkontrolujeme a pečeme dalších 30 minut již nezakryté, pak ho vyjmeme a udržujeme v teple.

  2. Výpek scedíme do kastrůlku a přivedeme k varu. Otrháme lístky tymiánu a přidáme do omáčky. Lžičku másla smícháme s hladkou moukou a vytvoříme si máslovou jíšku. Tu přidáme do omáčky na zahuštění. Za pravidelného míchání necháme omáčku povařit cca 10 minut. Pak omáčku dochutíme solí a pepřem.

  3. Krůtí křídla na tymiánu s omáčkou podáváme s rýží a lehce glazovanými plátky mrkve.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!