Krůta s tykvičkami a olivami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 ks rajče 1 dl bílé víno 0 dl olivový olej mletý pepř 1 ks zelená paprika 60 g strouhaný sýr petrželová nať 0 dl rostlinný olej 500 g krůtí prsíčka 300 g mladá zelená tykvička 100 g zelená oliva 100 g černá oliva
Postup Krůta s tykvičkami a olivami recept
Postup přípravy receptu
-
Vykostíme krůtí prsa, nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme, dokud se tekutina napůl nevsákne.
Mezitím z tykviček odřízneme oba konce (jsou li tykvičky čertvé a mladé, tak je nemusíme loupat) a nakrájíme je na kostičky stejně jako papriku. Olivy překrojíme napůl a vypeckujeme. Vše přidáme ke krůtě, zalijeme vínem a dusíme do měkka.
Podáváme se strouhaným sýrem.