Krůta s tykvičkami a olivami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks rajče
1 dl bílé víno
0 dl olivový olej
mletý pepř
1 ks zelená paprika
60 g strouhaný sýr
petrželová nať
0 dl rostlinný olej
500 g krůtí prsíčka
300 g mladá zelená tykvička
100 g zelená oliva
100 g černá oliva

Postup přípravy receptu

  1. Vykostíme krůtí prsa, nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme, dokud se tekutina napůl nevsákne.

  2. Mezitím z tykviček odřízneme oba konce (jsou li tykvičky čertvé a mladé, tak je nemusíme loupat) a nakrájíme je na kostičky stejně jako papriku. Olivy překrojíme napůl a vypeckujeme. Vše přidáme ke krůtě, zalijeme vínem a dusíme do měkka.

  3. Podáváme se strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!