Krůta s ořechovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

česnek
3 lžičky máslo
2 lžíce cibule
1 lžička koriandr
3 kg krůta
1 kulička nové koření
2 hrnečky vlašské ořechy
2 kuličky celý černý pepř
příloha
sýr
čerstvá zelenina
podle potřeby
voda na podlití
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Krůtu očistíme a vložíme do kastrolku společně s novým kořením, pepřem a solí. Krůtu uvaříme doměkka a rozdělíme na porce, které vložíme do pekáče vymazaného máslem.

  2. Krůtu pečeme v rozehřáté troubě dozlatova.

  3. Během pečení krůty připravíme omáčku. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Ořechy umeleme přes mlýnek, rozředíme vývarem z krůty a dochutíme na másle osmaženou cibulkou, natí koriandru nasekanou najemno a trochou česneku (oloupaného a rozdrceného).

  4. Upečenou krůtu rozdělíme na talíře, polijeme ořechovou omáčkou a jako přílohu přidáme nakrájenou čerstvou zeleninu a sýr.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!