Krůta s ořechovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- česnek 3 lžičky máslo 2 lžíce cibule 1 lžička koriandr 3 kg krůta 1 kulička nové koření 2 hrnečky vlašské ořechy 2 kuličky celý černý pepř příloha sýr čerstvá zelenina podle potřeby voda na podlití máslo na vymazání
Postup Krůta s ořechovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Krůtu očistíme a vložíme do kastrolku společně s novým kořením, pepřem a solí. Krůtu uvaříme doměkka a rozdělíme na porce, které vložíme do pekáče vymazaného máslem.
Krůtu pečeme v rozehřáté troubě dozlatova.
Během pečení krůty připravíme omáčku. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Ořechy umeleme přes mlýnek, rozředíme vývarem z krůty a dochutíme na másle osmaženou cibulkou, natí koriandru nasekanou najemno a trochou česneku (oloupaného a rozdrceného).
Upečenou krůtu rozdělíme na talíře, polijeme ořechovou omáčkou a jako přílohu přidáme nakrájenou čerstvou zeleninu a sýr.