Krupicové noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžičky sůl
4 ks vejce
100 g strouhanka
1 hrnek mléko
250 g krupice
250 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Krupici dáme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme asi půl hodiny bobtnat. Mezitím si přichystáme mouku, rozpustíme si máslo a necháme vychladit. Asi po půl hodině přidáme do krupice máslo, mouku, vejce, strouhanku a vypracujeme tužší těsto.

  2. Malou lžičkou namáčenou ve studené vodě potom vykrajujeme malé nočky a dáváme je vařit do vařící vody. Noky vaříme tak dlouho, až vyplavou na povrch.

  3. Krupicové noky podáváme jako přílohu k omáčkám, jako polévkové knedlíčky. Dobré jsou i na sladko s cukrem a kakaem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!