Krupicové knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce máslo
250 ml mléko
3 ks houska
250 g krupice
podle potřeby
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krupici spaříme vroucím mlékem a necháme půl hodiny stát. Mezitím nakrájíme na drobné kostičky housky a osmahneme je na másle. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Do prochladlé krupice vmícháme žloutky, usmaženou housku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  3. Z těsta utvoříme větší knedlíky, které vkládáme do vroucí osolené vody. Krupicové knedlíky vaříme asi 16 až 20 minut.

  4. Hotové krupicové knedlíky ihned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!