Křupavé telecí řízky s překvapením recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks rajče
4 plátky lilek
8 plátků mozzarella
4 ks velké telecí plátky
podle chuti
sůl
mletý pepř
na obalení
2 ks vejce
strouhanka
1 bílý jogurt
1 lžička čerstvá petrželka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Lilky osolíme a osmahneme z obou stran v horkém oleji. Poté necháme na papírovém ubrousku odkapat od přebytečného oleje.

  2. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na proužky.

  3. Telecí plátky jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý telecí plátek položíme lilek, pár rajčatových proužků a dva plátky mozzarelly. Maso přehneme a u krajů přitlačíme.

  4. Vejce rozmícháme s jogurtem a nasekanou petrželkou. Telecí řízky s překvapením nejprve obalíme v jogurtové směsi a potom ve strouhance.

  5. Telecí řízky opečeme v připraveném rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Řízky vyndáme a necháme opět na ubrousku odkapat od přebytečného oleje.

  6. Křupavé telecí řízky s překvapením podáváme jako hlavní chod třeba s bramborovými ducheskami nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!