Křupavé řízky s parmazánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g parmazán
400 g vepřový řízek
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
podle potřeby
3 ks vejce
5 lžic hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené plátky masa naklepeme přes folii. Stačí na půl centimetru. Naklepané plátky osolíme a poprášíme sladkou či pálivou mletou paprikou. Vejce rozmícháme a přidáme nastrouhaný parmazán. Ještě jednou promícháme.

  2. Připravené plátky obalíme v mouce a přebytečnou mouku dobře vyklepeme. Nakonec řízky vložíme do vaječné směsi.

  3. Vepřové řízky ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Křupavé řízky s parmazánem dáváme na papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný tuk.

  4. Křupavé řízky s parmazánem podáváme jako hlavní chod s naší oblíbenou bramborovou přílohou, salátem a okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!