Krokety z rybího filé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pepř
těsto
2 ks vejce
100 g strouhanka
250 ml mléko
1 ks cibule
4 lžíce hladká mouka
50 g čerstvé žampiony
500 g rybí filé
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
Postup Krokety z rybího filé recept
Postup přípravy receptu
-
Na začátek si dáme přibližně na 15 minut v páře vařit rybí filé.
Poté si připravíme světlou jíšku - najemno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova a zasypeme hladkou moukou. Chvilku mícháme a zalijeme mlékem. Ještě 5 minut vaříme a vzniklý bešamel ochutíme solí a pepřem.
Jakmile nám bešamel začne chladnout, vmícháme do něj kousky uvařeného rybího filé, vajíčka, žampiony a strouhanku. Pečlivě promícháme a vytvoříme tuhé těsto.
Z tohoto těsta tvarujeme buďto kuličky nebo válečky, které obalíme v trojobalu a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Krokety z rybího filé lze použít jako přílohu i jako samostatné jídlo.