Bifteky na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

60 g olej
sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
70 g chřest
70 g brokolice
3 lžíce víno
70 g žampiony
mletý bílý pepř
4 ks biftek

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky

  2. Bifteky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na rozpáleném oleji. Doba opékání jedné strany je přibližně 7 minut

  3. Když maso dopékáme, přidáme kolečka cibule. Bifteky vyjmeme a uchováme v teple. Na druhé pánvi podusíme na másle žampiony, brokolici a chřest. Potom je přidáme do vydušené štávy s cibulkou a zalijeme vínem

  4. Při servírování přelijeme bifteky štávou s houbami. Jako příloha je vhodná rýže nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!