Krnovské pečené papriky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 ks paprika
2 hrnky voda
směs
1 lžička sůl
1 ks vejce
1 ks paprika
2 lžíce petrželka
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
2 hrstě pórek
2 ks hřebíček
1 lžička kari koření
1 lžička sušené oregano
0 hrnků dlouhozrnná rýže
2 lžíce ostrý kečup
1 lžíce mletá sladká paprika
3 lžíce pšeničné otruby
0 kg míchané mleté maso
1 lžička sušená majoránka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle osmažíme s hřebíčky dozlatova. Potom vmícháme po lžičce kari koření a sůl, necháme zavonět a přidáme rýži. Restujeme, až zrnka rýže zbělají, poté zalijeme vodou. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a necháme pomalu dusit. Jakmile začne rýže tvořit komínky, vypneme, necháme dojít rýži pod poklicí a zchladnout.

  2. Omyjeme papriky, odřízneme vršky se stopkou a očistíme od semen. Kdo nerad plní papriky, může si zjednodušit práci tím, že papriky podélně rozřízne a plní jen půlky paprik. Pórek (bílou část) nasekáme na drobné proužky. Jednu papriku a hrst petrželky nasekáme nadrobno.

  3. Mleté maso mix dáme do mísy a postupně vmícháme uvařenou rýži, vejce, pšeničné otruby, ostrý kečup, oregano, majoránku, sladkou mletou papriku, pepř, sůl, nakrájený pórek, nasekanou papriku, petrželku a vše dobře promícháme.

  4. Připravenou směsí naplníme papriky a naskládáme je do pekáče, podlijeme hrnkem vody a necháme hodinu péct v předehřáté troubě.

  5. Krnovské pečené papriky podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!