Krkovička v těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 hrnek mléko
sekaná petrželka
špetka soli
10-12 dkg hladká mouka
10 dkg strouhaný sýr
0.8 kg vepřová krkovička
podle potřeby
olej
podle chuti
grilovací koření
kořenící sůl na steaky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky bez kosti naklepeme, okraje nařízneme, posypeme grilovacím kořením nebo solí na steaky a pečeně, obalíme v hladké mouce a necháme aspoň hodinku odležet.

  2. Z mléka, vajec, strouhaného sýra, mouky a posekané petrželky si namícháme hustější těstíčko, které ještě trochu osolíme.

  3. V těstíčku namočíme plátky krkovičky a hned je v rozehřátém tuku po obou stranách opékáme.

  4. Krkovičku v těstíčku podáváme s bramborovou kaší kterou hustě posypeme pažitkou a se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!