Krkovička s cibulí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek 4 lžíce olej 2 lžičky sůl 0.3 l mléko 2 ks větší cibule 1 lžíce citronová šťáva 4 lžíce kremžská hořčice 4 ks vepřová krkovice (150g)
Postup Krkovička s cibulí recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme a nařízneme po krajích. Česnek oloupeme a prolisujeme. Po obou stranách potřeme česnekem utřeným se solí. Na 3 hodiny je naložíme do mléka s citronovou šťávou.
Potom maso vyjmeme, necháme na utěrce odsát přebytečné mléko a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme dozlatova.
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme mezi dva talířky změknout. Horké plátky masa potřeme hořčicí a posypeme cibulí.
Krkovičku podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem.