Krkovička s cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
4 lžíce olej
2 lžičky sůl
0.3 l mléko
2 ks větší cibule
1 lžíce citronová šťáva
4 lžíce kremžská hořčice
4 ks vepřová krkovice (150g)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme a nařízneme po krajích. Česnek oloupeme a prolisujeme. Po obou stranách potřeme česnekem utřeným se solí. Na 3 hodiny je naložíme do mléka s citronovou šťávou.

  2. Potom maso vyjmeme, necháme na utěrce odsát přebytečné mléko a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme dozlatova.

  3. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme mezi dva talířky změknout. Horké plátky masa potřeme hořčicí a posypeme cibulí.

  4. Krkovičku podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!