Krkovice na česneku a tmavém pivu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 12 plátků slanina 6 stroužků česnek 2 ks cibule 500 ml černé pivo 4 plátky vepřová krkovice podle chuti sůl drcený kmín mletý černý pepř
Postup Krkovice na česneku a tmavém pivu recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na plátky. Troubu předehřejeme na 220 °C.
Opláchnuté a osušené větší plátky krkovice položíme do pekáčku těsně vedle sebe. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme, překryjeme plátky slaniny a posypeme nakrájenou cibulí a česnekem. Směs zalijeme pivem, pekáček přikryjeme a dáme péct do trouby.
Krkovici pečeme do změknutí přikrytou, potom dopékáme asi 10 minut odkrytou, aby získala kůrčičku.
Krkovici na česneku a tmavém pivu podáváme s bramborovou přílohou jako hlavní chod.