Krkovice na česneku a tmavém pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 plátků slanina
6 stroužků česnek
2 ks cibule
500 ml černé pivo
4 plátky vepřová krkovice
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na plátky. Troubu předehřejeme na 220 °C.

  2. Opláchnuté a osušené větší plátky krkovice položíme do pekáčku těsně vedle sebe. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme, překryjeme plátky slaniny a posypeme nakrájenou cibulí a česnekem. Směs zalijeme pivem, pekáček přikryjeme a dáme péct do trouby.

  3. Krkovici pečeme do změknutí přikrytou, potom dopékáme asi 10 minut odkrytou, aby získala kůrčičku.

  4. Krkovici na česneku a tmavém pivu podáváme s bramborovou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!