Křenové kremrole recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balíček listové těsto náplň sůl 100 ml mléko 1 ks jablko 3 ks žervé 3 lžíce strouhaný křen na potření žloutek
Postup Křenové kremrole recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180°C.
Listové těsto rozválíme na tenký plát, nakrájíme na proužky a ty namotáme na kovové trubičky tak, aby se okraje překrývaly. Rozšleháme žloutek a kremrole jím potřeme. V předehřáté troubě kremrole upečeme dozlatova a necháme vystydnout.
Jablko oloupeme a jemně nastrouháme. Mléko osolíme a spolu s žervé vyšleháme do hladkého krému. Vmícháme jemně nastrouhaný křen s jablkem.
Vzniklou křenovou náplní plníme jednotlivé kremrole a křenové kremrole můžeme podávat.