Křenové kremrole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček listové těsto
náplň
sůl
100 ml mléko
1 ks jablko
3 ks žervé
3 lžíce strouhaný křen
na potření
žloutek

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.

  2. Listové těsto rozválíme na tenký plát, nakrájíme na proužky a ty namotáme na kovové trubičky tak, aby se okraje překrývaly. Rozšleháme žloutek a kremrole jím potřeme. V předehřáté troubě kremrole upečeme dozlatova a necháme vystydnout.

  3. Jablko oloupeme a jemně nastrouháme. Mléko osolíme a spolu s žervé vyšleháme do hladkého krému. Vmícháme jemně nastrouhaný křen s jablkem.

  4. Vzniklou křenovou náplní plníme jednotlivé kremrole a křenové kremrole můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!