Křenová pomazánka 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 lžíce mléko
pomeranč
3-4 lžíce křen
kapie
2 balíčky žervé
petrželová nať
oříšky
bílé pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky (veku) rozkrájíme na kolečka (plátky), oškrábaný křen nastrouháme na jemném struhadle. Žervé nebo lučinu dobře promícháme s mlékem, vmícháme nastrouhaný křen a mažeme na připravená kolečka rohlíku. Navrch dáme kousek oloupaného pomeranče, kapie, petrželky, které připíchneme k rohlíkové jednohubce párátkem (ozdobnými meči, šavličkami apod.).

  2. Pokud jsme připravili plátky veky, namažeme je pomazánkou, zdobíme obdobně jako jednohubky a sypeme oříšky. Párátkem již neupevňujeme. Křenové jednohubky nebo křenové chlebíčky jsou chuťově pikantnější a hodí se pro každou, i slavnostnější příležitost. Zapíjíme je vínem i pivem.

  3. Zdroj: kniha Vaříte rádi?


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!