Křenová omáčka se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l voda
uzený bůček
5 ks střední brambory
podle chuti
sůl
omáčka
1 kelímek smetana
4 lžíce křen
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do litru a půl vody dáme uvařit uzený bůček, povaříme doměkka. Maso vyndáme a nakrájíme na kousky. Přilijeme smetanu smíchanou s 2 lžícemi hladké mouky a opět krátce povaříme, poté odstavíme.

  2. Brambory očistíme a uvaříme ve slupce doměkka. Brambory nejlépe uvaříme den předem. Brambory nakrájíme na kousky.

  3. Do hotové omáčky přidáme 4 polévkové lžíce čerstvého křenu a už dál nevaříme. Omáčku osolíme podle chuti, přidáme nakrájený bůček a kousky brambor.

  4. Křenovou omáčku se smetanou podáváme jako teplé hlavní jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!