Kremrolky z kynutého těsta plněné jahodovou šlehačkou recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
200 g máslo
4 ks žloutek
14 lžic mléko
2 kelímky šlehačka
40 g droždí
2 lžičky cukr krupice
50 g cukr moučka
cukr moučka
2 ks vanilkový cukr
560 g hladká mouka
10 ks čerstvé jahody
3 ks ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka přidáme krupicový cukr a rozdrobené droždí. Vše dobře rozmícháme, ale nenecháme vzejít kvásek. Tekutinu hned nalijeme do mísy s moukou a vanilkovým cukrem. Přidáme vlažné rozpuštěné máslo a žloutky. Rychle vypracujeme těsto

  2. Na pomoučeném válu z těsta ihned vyválíme plát silný 2 mm, rádýlkem nakrájíme na proužky dlouhé 20 cm, široké 2 cm a spirálovitě je natočíme na kovové trubičky. Kremrolky poklademe na plech pokrytý pečícím papírem poslední otočkou dolů. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je dozlatova v troubě vyhřáté na 190 °C

  3. Po upečení kremrolky ihned sundáme z trubiček a necháme vychladnout na rovné podložce. Syrové těsto, se kterým zrovna nepracujeme, je potřeba uložit zabalené ve fólii do lednice, aby nekynulo. Kremrolky musí kynout až v troubě

  4. Jahody nakrájíme na malé kousky, přilijeme k nim obě šlehačky a přidáme ztužovače. Vše našleháme do tuha. Jahodovou šlehačku přisladíme podle chuti

  5. Ochucenou jahodovou šlehačkou naplníme trubičky (kremrolky) a na závěr je pocukrujeme

  6. Kremrolky z kynutého těsta plněné jahodovou šlehačkou podáváme jako sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!