Kremrolky z kynutého těsta plněné jahodovou šlehačkou recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 ks vejce 200 g máslo 4 ks žloutek 14 lžic mléko 2 kelímky šlehačka 40 g droždí 2 lžičky cukr krupice 50 g cukr moučka cukr moučka 2 ks vanilkový cukr 560 g hladká mouka 10 ks čerstvé jahody 3 ks ztužovač šlehačky
Postup Kremrolky z kynutého těsta plněné jahodovou šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Do vlažného mléka přidáme krupicový cukr a rozdrobené droždí. Vše dobře rozmícháme, ale nenecháme vzejít kvásek. Tekutinu hned nalijeme do mísy s moukou a vanilkovým cukrem. Přidáme vlažné rozpuštěné máslo a žloutky. Rychle vypracujeme těsto
Na pomoučeném válu z těsta ihned vyválíme plát silný 2 mm, rádýlkem nakrájíme na proužky dlouhé 20 cm, široké 2 cm a spirálovitě je natočíme na kovové trubičky. Kremrolky poklademe na plech pokrytý pečícím papírem poslední otočkou dolů. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je dozlatova v troubě vyhřáté na 190 °C
Po upečení kremrolky ihned sundáme z trubiček a necháme vychladnout na rovné podložce. Syrové těsto, se kterým zrovna nepracujeme, je potřeba uložit zabalené ve fólii do lednice, aby nekynulo. Kremrolky musí kynout až v troubě
Jahody nakrájíme na malé kousky, přilijeme k nim obě šlehačky a přidáme ztužovače. Vše našleháme do tuha. Jahodovou šlehačku přisladíme podle chuti
Ochucenou jahodovou šlehačkou naplníme trubičky (kremrolky) a na závěr je pocukrujeme
Kremrolky z kynutého těsta plněné jahodovou šlehačkou podáváme jako sladké pohoštění.