Krémový moučník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
2 ks žloutek
1 lžička prášek do pečiva
120 g cukr moučka
220 g polohrubá mouka
120 g Hera
náplň
0.5 l mléko
0.5 kg tvaroh
1 balíček vanilkový cukr
na ozdobu
5 ks bílek
5 lžic cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Na vál dáme mouku, cukr, kypřicí prášek, nastrouháme Heru, přidáme vejce a žloutky a ručně zaděláme těsto. Těsto dáme asi na 30 minut do lednice.

  2. Těsto vyválíme na pomoučněném vále na výšku asi 3 - 4 cm. Plech s vysokým okrajem vymažeme a vysypeme moukou a do takto připraveného plechu přeneseme těsto. Těsto vypracujeme rukou rovnoměrně po celé ploše plechu až do rohů tak, aby výška těsta byla asi 2 cm.

  3. Na náplň dáme všechny suroviny do velké mísy a rozmícháme ruční metličkou nebo elektrickým šlehačem na nejnižší stupeň otáček. Náplň nalijeme na těsto a moučník dáme předpéct při teplotě cca 180 °C po dobu 40 - 45 minut.

  4. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Sníh natřeme na předpečený moučník, pomocí vidličky v něm uděláme vlnovku a moučník znovu pečeme asi 10 minut při teplotě 160 °C.

  5. Krémový moučník necháme po upečení vychladnout. Servírujeme nakrájený na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!