Krémová niva recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
250 g niva
5 lžic smetana ke šlehání
podle chuti
česnek
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout, nivu nastrouháme na jemném struhadle a podle chuti můžeme oloupat i stroužek česneku, který můžeme přidat, ale nemusíme.

  2. Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme nivu, smetanu a okořeníme bílým pepřem. Podle chuti přidáme stroužek prolisovaného česneku, ten však nesmí přebít chuť nivy. Vše našleháme do hladkého krému.

  3. Krémovou nivu používáme na chlebíčky a jednohubky. Pomazánku můžeme použít i jen tak k pečivu a čerstvé zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!