Krémová fazolová polévka z fazolových lusků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
40 g máslo
1 ks cibule
0 l smetana ke šlehání
40 g hladká mouka
1 ks salátová okurka
1 l drůbeží vývar
400 g fazolové lusky
podle chuti
sůl
muškátový květ
mletý černý pepř
na ozdobu
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Okurku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jader a nakrájíme na 0,5 cm kousky. Fazolové lusky omyjeme a očistíme nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky. Fazolové lusky můžeme použít i sterilované. Pažitku nasekáme nadrobno.

  2. Fazolové lusky krátce povaříme ve slané vodě, slijeme a necháme okapat. Konzervované lusky samozřejmě nevaříme. V hrnci potom na másle osmahneme mouku, zalijeme rozpuštěným bujonem, smetanou ke šlehání a dohladka provaříme. Přidáme okurku, fazole, sůl, pepř, přimícháme cibuli, česnek a dochutíme muškátovým květem.

  3. Krémovou fazolovou polévku z fazolových lusků krátce povaříme, posypeme pažitkou a horkou podáváme. S tousty z bílé veky či topinkami je to výborná lehká večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!