Křehké těsto na domácí pizzu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžička sůl
1 balíček droždí
2 lžíce olivový olej
500 g hladká mouka
180 ml vlažné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Z části mléka, droždí a cukru si připravíme kvásek. Mezitím co kvásek kyne, si smícháme v míse mouku se solí. Přidáme kvásek, zbytek mléka a olivový olej. Vyhněteme těsto, které se nesmí lepit. Těsto na pizzu necháme kynout na teplém místě cca 40 minut.

  2. Z tohoto množství se udělají 3 - 4 pizzy, záleží, jak velké je budete dělat. Křehké těsto na domácí pizzu zdobíme dle chuti salámem, různými druhy sýra, šunkou, klobásou, tuňákem, cibulí, žampiony, kukuřicí a jinými surovinami. Variant je mnoho, určitě každý z nás má svou oblíbenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!