Křehké mrkvové pečivo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
500 g marmeláda
těsto
2 lžíce voda
250 g mrkev
500 g polohrubá mouka
1 kostka tuk na pečení
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na obalení
200 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oloupeme a na jemném struhadle ji nastrouháme. Mezitím si necháme změknout tuk na pečení.

  2. V míse si připravíme mouku a práškem do pečiva. Postupně do něj přidáváme změklý tuk a mrkev a vodu. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho asi 30 minut odpočinout v lednici.

  3. Z těsta vyválíme placku o tloušťce asi 0,5 cm a vykrajovátkem nebo hrníčkem vykrajujeme čtverečky (10 x 10 cm) nebo kolečka (průměr 10 cm). Ty ihned plníme marmeládou, povidly nebo jinou libovolnou nádivkou. Konce slepujeme do požadovaného tvaru (půlměsíce nebo trojúhelníčky). Naplněné těsto pokládáme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova.

  4. Křehké mrkvové pečivo ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!