Kávová bábovka se skořicí recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
150 g máslo
200 ml mléko
1 ks prášek do pečiva
0,5 lžiček skořice mletá
150 g cukr moučka
0,5 lžiček citronová kůra
300 g polohrubá mouka
3 lžičky instantní káva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, cukr a máslo utřeme. Přidáme kávu, skořici, citronovou kůru, špetku soli a našleháme

  2. Teprve pak přidáme do těsta na bábovku mouku s práškem do pečiva, mléko a nakonec zvolna zamícháme tuhý bílkový sníh

  3. Kávovou bábovku se skořicí pečeme při teplotě 170°C asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!