Křehké hvězdičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g máslo
3 lžíce marmeláda
175 g cukr krupice
80 g čokoláda na vaření
235 g hladká mouka
10 lžic bíla čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Máslo nakrájíme do mísy, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Mouku prosejeme, čokoládu nakrájíme na hrubo a postupně vmícháme do pěny. Zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme nejméně na 20 minut do chladničky.

  2. Potom těsto na pomoučněném válu rozválíme na tenký plát, z něhož vykrájíme hvězdičky. Skládáme je na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Pečeme ve středně vyhřátě troubě asi 20 minut. Necháme zchladnout.

  4. Marmeládou potřeme polovinu hvězdiček a zbylými hvězdičkami je přiklopíme.

  5. Potom si rozehřejeme bílou čokoládovou polevu a namáčíme v ní rohy hvězdiček. Některé hvězdičky můžeme namočit v polevě celé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!