Křehké bochánky s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
250 g máslo
1 kg jablko
1 ks citron
200 g cukr krystal
0 lžiček mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
400 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
cukr moučka
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme nahrubo a zakapeme citronem.

  2. V míse smícháme máslo, oba cukry a postupně vmícháváme vejce. Potom po částech přisypeme polohrubou mouku s práškem do pečiva a skořicí. Nakonec přidáme nakrájená jablka.

  3. Zapneme si troubu a plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Pomocí malé naběračky, kterou namáčíme ve studené vodě, uděláme na plech 3 x 4 bochánky.

  4. Bochánky podle typu trouby pečeme asi 15 - 20 minut. Těsto vyjde asi na 3 - 4 plechy podle velikosti naběračky. Po upečení necháme bochánky s jablky vychladnout na mřížce a posypeme je cukrem moučka.

  5. Křehké bochánky podáváme jako jemný zákusek k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!