Křehké bochánky s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 250 g máslo 1 kg jablko 1 ks citron 200 g cukr krystal 0 lžiček mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 400 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle potřeby cukr moučka tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Křehké bochánky s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme nahrubo a zakapeme citronem.
V míse smícháme máslo, oba cukry a postupně vmícháváme vejce. Potom po částech přisypeme polohrubou mouku s práškem do pečiva a skořicí. Nakonec přidáme nakrájená jablka.
Zapneme si troubu a plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Pomocí malé naběračky, kterou namáčíme ve studené vodě, uděláme na plech 3 x 4 bochánky.
Bochánky podle typu trouby pečeme asi 15 - 20 minut. Těsto vyjde asi na 3 - 4 plechy podle velikosti naběračky. Po upečení necháme bochánky s jablky vychladnout na mřížce a posypeme je cukrem moučka.
Křehké bochánky podáváme jako jemný zákusek k různým příležitostem.